Tore Skognes – Sølvmerke med diplom

Styret i Svelvik Tennisklubb foreslår med nedenstående begrunnelse sølvmerke med diplom
til Tore Skognes.

Tore kom inn som en virvelvind i klubben med sitt fantastiske humør, et humør han har beholdt på tross av mange helsemessige utfordringer. Tore ble raskt «sosialminister» i Svelvik tennisklubb, en betegnelse han fikk takket være sine mange innspill til og gjennomføring av ulike sosiale tiltak.

Tore har gjennom disse arrangementene samlet mangemedlemmer både på tennisbanene, på padelbanene og rundt bordtennisbordene til uhøytidelig doublespill hvor parene settes sammen slik at de skal bli mest mulig jevnsterke.

Sosialministeren

Ved siden av spillingen har Tore sørget for oppfyrt grill eller bestilling av pizza. Et annet eksempel på Tores innsats på det sosiale området er et åpent tilbud to ganger i uka, hvor klubbens pensjonister og andre som har anledning møtes til en kopp kaffe med vaffel og bagetter pluss oppskåret frukt, alt stelt i stand av Tore i forkant av samlingene. En god prat hører selvsagt også med, ja, noen kommer innom bare for praten og kaffen.

Tore setter også farge på hele Svelvik ved å arrangere festligheter med innleide artister åpen for alle innbyggerne i Svelvik med omegn. Slike festligheter har vært arrangert i klubbens egen regi eller sammen med restauratør i byen. Dette kan være i forbindelse med avslutning av større arrangementer, f.eks. klubbens GP-turneringer i tennis og padel, eller bare som en happening i sommer-Svelvik.

Tore Skognes har også vært en viktig initiativtaker og medspiller i de GP-turneringene som Svelvik Tennisklubb har arrangert i flere år. De siste årene har Svelvik Tennisklubb således arrangert Bertel O. Steen Grand Prix/ADAX Grand Prix, en turnering for de beste spillerne i landet og med utenlandsk deltagelse. Turneringen har fått svært positiv omtale fra Norges Tennisforbund og har vært regnet som årets tennishøydepunkt i Norge, ved siden av NM. Turneringen fikk utmerkelse som beste tennisturnering av Tennisforbundet i 2018, og ble enda bedre i 2019. I 2023 ble det isteden arrangert en GP-turnering i padel, den første i Norge. Tore har vært en krumtapp for oss i planlegging og gjennomføringen av disse turneringene.

I disse dager har Svelvik tennisklubb invitert til sosial treningstur til syden i april, et opplegg som har vært arrangert i en årrekke. De siste årene har vår sosialminister Tore Skognes stått for planleggingen av disse hyggelige turene.

Alt dette har sterkt bidradd til et godt samhold og et hyggelig sosialt miljø i Svelvik Tennisklubb. Hans innsats har også blitt lagt merke til av mange gjester til vår klubb. Tore har deltatt i styrearbeidet i klubben i noen år, men har ikke kommet opp i 15 år enda. Styret i Svelvik tennisklubb mener at Tore med sin innsats har «ytet annen uegennyttig innsats» som kvalifiserer ham til et sølvmerke.

Svelvik Tennisklubb markerer 95 års jubileum i mai 2024, og styret ønsker at utdeling av utmerkelsen kan deles ut på jubileumsarrangementet.