Hjerterom for tennisinteressert utvekslingselev på videregående?

Youth for Understanding har behov for vertsfamilier og velkomstfamilier. I andre halvdel av august kommer ca 30 utvekslingselever mellom 15 og 18 år fra hele verden til Norge gjennom Youth For Understanding (YFU). De har i år én tennis-interessert gutt som kommer til Norge, 17 år gamle Csongi fra Ungarn. Han er idag uten en vertsfamilie og de hadde håpet på å kunne plassere han i en familie som er aktive i en tennisklubb.

Det er derfor de rekker nå ut en hånd til tennisklubber i håp om å kunne gi han mulighet til å komme til Norge. Er det noen der ute i klubben som tenker det kunne være spennende å ha en utvekslingselev boende hos seg det neste skoleåret eller kanskje teste ut å være velkomstfamilie i 2-3 måneder? 

Hvem er Csongi?
Keve, eller Csongi som han liker å bli kalt, er en 17 år gammel gutt fra Ungarn som beskriver seg selv som en person som er lett å like. Vennene hans beskriver han som morsom og gøy å være sammen med. Han er god å snakke med og liker å hjelpe andre.

Csongi er veldig glad i å være aktiv og liker å spille tennis, stå på snowboard, skøyter/ishockey, dra på sykkelturer og spille håndball (han er keeper). Han er også veldig god på å løse Rubiks kube, noe han liker å gjøre på fritiden.

Csongi ser veldig frem til å oppleve Norges sjøer og elver. Han vil gjerne gå på turer og oppleve norsk natur på nært hold. Han er også glad i å bake og har nylig lært seg å lage makroner, noe han gjerne vil bake for vertsfamilien sin også.

Han håper at utvekslingsåret hans vil lære han å bli mer selvstendig og kanskje klare å finne ut av hva han vil med livet. “I will meet a lot of new situations and I am really curious how I will be able to manage my things alone in the world.”

Her er også en video hvor Csongi presenterer seg selv: https://www.youtube.com/watch?v=oMRoasuF0mE

Her er profilen om Csongi på våre nettsider: https://vertsfamilie.yfu.no/csongi

Hva betyr det å bli vertsfamilie eller velkomstfamilie?
En vertsfamilie får muligheten til å lære om en annen kultur, og lærer samtidig mye om seg selv. Vertsfamilien dekker kost og losji, eleven alle øvrige utgifter. Alt man behøver å tilby er en ledig seng og et ønske om å gi eleven et godt år i Norge. Alle typer familier er velkommen som vertsfamilie for 10 måneder eller velkomstfamilie i 2 til 3 måneder. Elevene skal gå på norsk videregående skole og lære om norsk språk og kultur. Utvekslingselevene bor hjemme hos frivillige vertsfamilier, og med en utvekslingselev i huset kan norske familier få et unikt og spennende år.

Vil dere vite mer om disse elevene eller om det å være vertsfamilie generelt? Kontakt YFU-Norge på Facebook, les mer på nettsiden, send en mail til post@yfu.no eller ring dem uforpliktende på 22698180.

 

Publisert i Ukategorisert